Pagina's

donderdag 9 juni 2016

Belgische vlag koekjes


Overal waar je komt zie je de laatste tijd Belgische vlaggen hangen door het Europees kampioenschap voetbal dat eraan komt en ik dacht laat ik nou eens meedoen in de gekte en Belgische vlaggen koekjes maken! 

De koekjes zijn de Petit beurre koekjes die ik al eens eerder gemaakt heb. Hun vorm is immers perfect om een vlag van te maken ! Verder heb je ook nog pure en witte chocolade nodig en wat rode kleurstof.

Ingrediënten:


voor de koekjes: (goed voor 30 koekjes)
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 65 gram water

voor de afwerking:
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • rode kleurstof (Ik gebruikte dit)

Werkwijze:

  • Maak de Petit beurre koekjes zoals hier beschreven.
  • Snij de chocolade in kleine stukjes, dan smelt alles gelijkmatiger. 
  • Smelt de pure chocolade au bain marie. Hiervoor gebruik je een vuurvaste kom die je boven een pannetje met kokend water plaatst. Smelt slechts de helft van de chocolade in je vuurvaste kom. Indien deze chocolade vloeibaar geworden is, neem je de kom weg van het kokende water en dan voeg je de andere helft toe bij de reeds gesmolten chocolade. Zo zal je chocolade glanzen en niet dof en vlekkerig worden.
  • Besmeer de Petit beurre koekjes aan de zijkant voor 1/3 met de chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf druppen. Leg het koekje op een rooster en laat de pure chocolade hard worden.
  • Smelt de witte chocolade op dezelfde manier en meng hieronder een mespuntje rode kleurstof totdat je tevreden bent van de kleur. Neem de koekjes vast in het midden (niet in de pure chocolade want die smelt) en besmeer ze met de rode chocolade aan de andere zijkant. Laat de chocolade eveneens hard worden en leg de koekjes hiervoor op een rooster.


Conclusie:

Dit was een super eenvoudig idee, heel leuk om te doen en met een heel geslaagd resultaat !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten