Enkele dagen geleden gingen we met ons gezin op uitstap naar Intratuin in Halsteren. Dat is een héél groot en mooi tuincentrum net naast Bergen op Zoom gelegen. Ze hebben er ook interieurdecoratie en een leuke kookafdeling. Je mag daar steeds proeven van deze Italiaanse amarettini koekjes en aangezien mijn dochter en ik er dol op zijn, brengen we dan ook vaak zo'n zakje mee naar huis. Deze kleine amandelkoekjes smaken heel zoet en zijn erg krokant. Heerlijk bij een pittig tasje koffie. De wat groter uitgevallen variant staat bekend als amaretti. Nu hoeven jullie niet te wanhopen, ik heb ze ook al bij Lidl, Xenos en Dille en Kamille gekocht. Let op : Er bestaat ook nog een zachte variant van deze koekjes, erg lekker, maar die moet je voor deze mousse dus niet hebben.
Ik wou al lang een dessertje maken met deze koekjes en baseerde me een beetje op mijn recept voor Kinder Bueno tiramisu. Net als daar gebruik ik Slagschuim, of Klopklop zoals het vroeger heette, om een luchtige structuur te geven aan het dessert. Een heerlijk dessert met maar drie ingrediënten, als je de decoratie niet meerekent 😉, is dat niet geweldig leuk !?
Benodigdheden:
voor 3 dessert glaasjes:
- 75 gram kleine amarettini of de grote variant amaretti
- 1 zakje Slagschuim/KlopKlop van Dr. Oetker
- 250 gram mascarpone
- ter decoratie wat extra kruimels amarettini, fruit,...
werkmateriaal:
- een foodprocessor
- koelkast
Werkwijze:
- Maal met je foodprocessor 75 gram amarettini tot fijne kruimels.
- Voeg de mascarpone en één zakje Slagschuim poeder toe en mix een aantal minuten goed door tot alles goed gemengd is.
- Voeg GEEN melk toe zoals op de verpakking van het Slagschuim staat !
- Schep het mengsel in de potjes.
- Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Versier voor het opdienen met wat fruit zoals perzik en frambozen en bestrooi met een restje amarettini koekjeskruimels en een takje munt.
Conclusie:
Dit dessertje smaakt héérlijk ! Iedereen in ons gezin smulde hiervan ! De mousse is heerlijk stevig en romig. De zoete amandelkoekjessmaak is heerlijk, vooral in combinatie met het frisse fruit.
Ik had ook een bodem amaretti kruimels in de glaasjes gedaan, maar dat was het enige minputje. Op het einde eet je dan droge kruimels. Extra werk en geen meerwaarde. Niet doen dus.
Een dessertje dat je snel hebt gemaakt, maar nog sneller hebt opgesmuld ! 😋
Ik had ook een bodem amaretti kruimels in de glaasjes gedaan, maar dat was het enige minputje. Op het einde eet je dan droge kruimels. Extra werk en geen meerwaarde. Niet doen dus.
Een dessertje dat je snel hebt gemaakt, maar nog sneller hebt opgesmuld ! 😋
Ziet er weer heel lekker uit Els.
BeantwoordenVerwijderenIs het ook echt! Zal het zeker eens maken als we langskomen, zodat je kan proeven. Groetjes !
VerwijderenIk kijk er al naar uit....hmmmm. Groetjes
Verwijderen