Pagina's

maandag 28 maart 2016

Paaslam


De laatste dagen had ik geen zin om te bakken door alle trieste nieuws uit Brussel deze week. Echt verschrikkelijk en onbegrijpelijk... Ik heb er geen woorden voor.

Pasen staat voor hoop en nieuw leven. Laat ons dus hopen voor een vredevolle toekomst waar iedereen gewoon gelukkig mag zijn.

Speciaal voor deze paasdagen maakte ik dit paaslam met het deeg van de kaneelbroodjes.
Je volgt volledig de richtlijnen van dit recept. Maar in plaats van met al het deeg rolletjes te maken ga je eerst een deel (1/4 tot 1/3) gebruiken om de kop, oren, poten en staart te maken zoals hieronder wordt getoond.



Het resterende deeg rol je zoals bij het kaneelbroodjesrecept uit tot een rechthoek en bestrijk je met de kaneelvulling. Je legt de rolletjes in een patroon zodat je een schapenvacht maakt. Voor de oogjes gebruikte ik twee amandelen. Je kan hiervoor ook rozijnen gebruiken.


Tenslotte bak je het geheel 20 minuten op 160 graden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten