zaterdag 30 september 2017

Heel gemakkelijke Kitkat ijstaart


Gisteren was mijn dochter jarig ! Ze werd 8 jaar. Aangezien ik zowiezo al regelmatig taarten bak, maar we niet zo heel vaak ijs eten, vroeg ze om voor haar verjaardag een ijstaart te maken. Het was een prachtige dag. De laatste zomerzon was van de partij. Ze had toevallig vrij van school en dus organiseerden we een super gezellig verjaardagsfeestje in de tuin met een resem uitgelaten klasgenootjes.

Uiteraard komt er bij het maken van deze ijstaart geen oven aan te pas. Bovendien is ze héél eenvoudig en snel klaar. Ik maak deze taart steeds de dag voordien. Zo kan het ijs goed opstijven. Op de dag zelf hoef je dan enkel nog de decoratie aan te brengen. Met vijf minuutjes werk ben je klaar en je kan verder feesten !

Benodigdheden:


  • 12 repen Kitkat of Leo wafels
  • 1 doos roomijs van 2,5 liter
  • Smarties of M&M's
  • eventueel voor de bodem een pak koekjes zoals speculaas, chocolate chip cookies,....
  • eventueel extra decoratiemateriaal bv een vel eetbaar papier met een leuke print, marsepein,...


werkmateriaal:

  • een springvorm (Ik gebruikte deze keer een vorm van 26 cm. Zoals je aan de foto's kan zien heb je dan nog een vrij hoge opstaande rand koekjes. Heb je liever minder uitstekende koekrand, gebruik dan een springvorm van 21 cm.)
  • een eetlepel en eventueel een corn of plamuurmes
  • een plastic zak waar de springvorm in past
  • diepvriezer

Werkwijze:

  • Neem de doos roomijs uit de diepvries en laat het ijs zacht worden gedurende 10 minuten.
  • Haal ondertussen de repen Kitkat uit de verpakking en breek ze in 4 lange latjes.
  • Zet de latjes rechtop tegen mekaar tegen de rand.


  • Indien je een bodem van koekkruimels gebruikt, maal dan de koekjes fijn in een foodprocessor. Je kan ze eventueel ook in een diepvrieszakje steken en er met een deegrol of ander hard voorwerp op slaan.
  • Strooi de koekkruimels op de bodem.
  • Verdeel met een eetlepel het ijs over de taartvorm. Duw regelmatig het ijs goed aan.



  • Werk de bovenkant zo glad mogelijk af met een corn, plamuurmes of de achterkant van je eetlepel.


  • Verpak de taart in een plastic zak en zet ze een nachtje in de diepvries om terug hard te worden.
  • Haal de taart 10 minuten voor het opdienen uit de diepvries. Haal ze uit de zak en verwijder de rand van de springvorm.
  • Indien je werkt met een vel eetbaar papier, leg dit dan middenin je taart.
  • Strooi er de M&M's of Smarties over.

Conclusie:

Met deze taart scoor je altijd ! Dit is de ideale verjaardagstaart voor als je weinig tijd hebt of als de jarige dol is op ijs !

Heb je graag wat meer uitdaging ? Dan heb ik nog twee ideetjes:
Vroeger heb ik deze ijstaart ook al eens versierd met twee badende M&M's figuurtjes geboetseerd uit marsepein.



Ik gebruikte ook al in plaats van een vel eetbaar papier een puzzeltekening in marsepein of fondant. Hiervoor kies je een tekenplaat uit die niet al te ingewikkeld of gedetailleerd is.

  • Je neemt hiervan een kopie. 
  • Je knipt de verschillende kleurvlakken uit met een schaar. 
  • Je legt deze uitgeknipte papieren puzzelstukje op een dun uitgerold stuk marsepein van de juiste kleur. 
  • Je snijdt conform de contouren van je papieren puzzelstukje de marsepein op maat.
  • Vervolgens puzzel je alle marsepein stukjes aan mekaar op een plastic of siliconen mat. 
  • Als alles compleet is leg je voorzichtig de marsepeinlaag bovenop de taart. 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...