zondag 18 september 2016

Nutella pudding



Een heel tijdje terug ontdekte ik iets ongelooflijk lekkers ! Chocoladepudding met de smaak van Nutella. Toen ik het de eerste keer maakte viel ik gewoon achterover. Dit was zo'n smaakbom en zo onvoorstelbaar lekker dat ik niet kon geloven dat niet iedereen dit gewoon al kende. Bovendien is het ook zo eenvoudig om te maken. Maar toen ik erover vertelde, bleek niemand er al van gehoord te hebben. Ik was nog niet gestart met mijn blog en ik kon het dus nog niet delen met jullie.

Enkele dagen geleden wou ik mijn dochter verrassen met zelfgemaakte chocoladepudding en om het helemaal leuk en lekker te maken besloot ik om nog eens deze Nutella pudding te maken. Dat was immers al weer een hele poos geleden. Wauw! Ik viel opnieuw achterover. Zo lekker. Niet normaal! Dit moest ik dringend delen. Beeld het je in : pudding, zacht en romig met de zoete chocolade hazelnootjessmaak van Nutella chocopasta....

Heb je trouwens ook het (valse) gerucht gehoord dat ze de vulling van Kinder Bueno zouden gaan verkopen in chocopotten ? Stel je voor, dan zou je Kinder Bueno pudding kunnen maken... Zou dat lekker zijn ?

Dank je wel Jessica van de Amerikaanse blog Stuck on Sweet voor de inspiratie met dit recept van Nutella pudding. Ik pastte de Amerikaanse cupmaten aan en haalde de hoeveelheid Nutella iets naar beneden. Geloof het of niet. Er zit immers nog steeds héél erg véél Nutella in. Dit is geen dieet eten. Maar ja je eet dit dan ook niet elke dag. Al zal je na je eerste hap dat wellicht wel willen doen.


Ingrediënten: (goed voor 6 kleine porties of 4 grote of ...)

  • 250 gram Nutella (ja werkelijk)
  • 500 milliliter melk (Ik gebruik halfvolle melk.)
  • 35 gram maizena
  • snuf zout
  • optioneel voor de afwerking: gezoete slagroom of KlopKlop, nootjes, Kinder Bueno





Werkwijze:

  • Los de maizena op in ongeveer 1/4 van de melk. Roer goed door om eventuele brokjes eruit te halen.


  • Doe de rest van de melk, de Nutella en het snufje zout in een kookpot en verhit het. Roer goed door zodat de Nutella helemaal oplost en je een soort van heerlijk geurende chocolademelk krijgt zonder klonters.



  •  Giet het maizena mengsel erbij en breng rustig aan de kook. Roer de hele tijd goed door met een garde. Je zal merken dat het mengsel begint in te dikken.


  • Is je pudding voldoende ingedikt dan giet je deze voorzichtig (want heet !) in je dessertglazen.
  • Ik leg steeds een velletje keukenpapier over de glazen, vastgemaakt met een elastiekje. Dit voorkomt velvorming en vangt de condens op.
  • Laat de dessertglaasjes eerst wat afkoelen en zet ze dan in de ijskast.
  • Je kan de pudding voor het opdienen bijvoorbeeld versieren met wat opgeklopte en gezoete slagroom of wat KlopKlop, enkele gehakte nootjes en een mini Kinder Bueno.


Conclusie:

Dit is verslavend lekker! Zo eenvoudig om te maken en toch het perfecte dessert. Snel maken zou ik zo zeggen.

zondag 11 september 2016

Confituur taart


Als je zin hebt in een eenvoudig taartje dat weinig werk vraagt, maar toch zeer smakelijk is, dan is dit voor jou! Ik maakte deze taart kort voor onze vakantie al eens met abrikozen confituur uit een potje en ze werd toen erg gesmaakt door mijn ouders en mijn gezinnetje. Ik had er nog niet over geschreven omdat ik er toen de tijd niet meer voor had gevonden.

Gisteren maakte ik met de vruchten van onze frambozen struik die ik had ingevroren een heerlijk lekkere frambozen confituur. Hierdoor kreeg ik erg veel zin in dat  confituur taartje. Maar dan nu wel met zelfgemaakte confituur van onze eigen frambozen. Kan niet slecht zijn toch ? Het taartje doet wat denken aan de heerlijke Linzer taart met hazelnoten in het deeg verwerkt, maar deze is wel simpeler.

Voor de abrikozen taart gebruikte ik een ronde springvorm van 26 cm. De frambozen taart maakte ik met een rechthoekige vorm van 36 op 13 cm. Voor beide taarten gebruikte ik dezelfde hoeveelheid deeg.


Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker (= 8 gram)
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 250 gram confituur



Werkwijze:

  • Meng de bloem, de boter, de suiker, de vanille suiker, het ei en het zout tot een homogeen deeg.


  • Verpak je deeg in plastic folie of een diepvries zakje en zet het een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Beboter en bebloem de zijkant en bodem van je taartvorm.


  • Rol het deeg uit en bekleed de bodem van je taartvorm er mee. Wees niet ongerust als je deeg in stukken uit mekaar valt. Je plakt het deeg gewoon terug aan elkaar en drukt het overal gelijkmatig van dikte. Je moet nog ongeveer 1/3 van je deeg over houden voor later.
  • Prik er gaatjes in met een vork.


  • Doe de confituur erin en smeer deze uit.


  • Rol het resterende deeg uit en snij er reepjes van. Leg deze kruiselings op je taart en druk de randjes een beetje aan. 
  • Indien je deeg over hebt kan je er koekjes mee maken. (zie de foto bovenaan)



  • Bak gedurende 20 minuten of totdat je deeg een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.



Conclusie:

Deze taart was de eerste keer al een groot succes en ook de tweede keer viel ze opnieuw erg in de smaak. Mijn dochter en man houden meer van de abrikozen versie en zelf ben ik helemaal gek van de frambozen variant. Je kan eender welke smaak van confituur die je maar lekker vindt ervoor gebruiken en de taart aanpassen. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...