Nu liep ik al een tijdje rond met het verlangen om eens van die klassieke madeleines te bakken, maar anderzijds had ik ook behoefte aan worteltaart. Het resultaat zijn deze worteltaart madeleines geworden.
Lang geleden had ik ergens, vermoedelijk op Pinterest, een foto gezien van een traditionele madeleine maar met een krokant glanzend jasje van melkchocolade. Die foto was de reden waarom ik zo graag eens eindelijk madeleines wou maken. Nu bedacht ik dat carrot cake madeleines al erg leuk waren, maar als ik ze ook nog zou dippen in witte chocolade zou dat helemaal lekker zijn. Zo geschiede... Pasen komt er binnenkort aan en deze combi van carrot cake en chocolade lijkt me daar helemaal ideaal voor. 😍
De klassieke madeleines bakken dat komt er later ooit nog wel eens van.
Benodigdheden:
voor de carrot cake madeleines: (ongeveer 18 stuks)
- 75 milliliter zonnebloemolie
- 75 gram suiker
- 1 ei
- 75 gram zelfrijzende bloem
- 1/4 theelepel bicarbonaat
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 snuf nootmuskaat
- 1 snuf gember
- 1 snuf kruidnagel
- 1 snuf zout
- 75 gram fijn geraspte worteltjes
voor de chocolade laag:
- 250 gram callets witte chocolade (Ik gebruik steeds Callebaut)
werkmateriaal:
- bakspray
- een siliconen bakvorm voor madeleine cakejes
- rasp of keukenrobot om de wortels fijn te raspen
- microgolf oven
- een kom die geschikt is voor de microgolf
- keukenthermometer
Werkwijze:
voor de carrot cake madeleines:
- Maak het beslag voor de carrot cake zoals hier beschreven.
- Laat het deeg een halfuurtje rusten.
- Verwarm de oven voor op 175° C.
- Spray de vorm in met bakspray. Ik weet dat siliconen normaal gezien niet kleeft, maar ik neem liever mijn voorzorgen... 😉
- Vul de madeleine vormpjes met 2/3 van het beslag.
- Bak gedurende 12 minuten of totdat je madeleines gaar zijn. Prik erin met een satestokje of naald en als het er droog uit komt is het klaar.
- Laat de madeleines afkoelen op een rooster.
- Bak de volgende lichting madeleines totdat je beslag op is.
voor de chocolade laag:
- Was je siliconen madeleine bakvorm af en droog deze erg goed af. Chocolade is immers erg vochtgevoelig. Als je voldoende tijd hebt, laat de vorm dan een dagje goed opdrogen.
- Tempereer de witte chocolade callets met behulp van de microgolf. Hoe je dat doet zie je hier.
- Giet een beetje gesmolten chocolade in je madeleine vormpje.
- Leg er voorzichtig een madeleine gebakje in.
- Druk het gebakje een beetje aan tot je de chocolade aan de zijkant ziet verschijnen.
- Werk zo alle madeleine gebakjes één voor één af.
- Laat de chocolade hard worden op een koele plaats, maar liever niet in de ijskast.
- Wanneer de chocolade hard is geworden duw je de gebakjes dankzij de siliconen vormpjes er erg gemakkelijk uit.
Conclusie:
Kleine worteltaartjes die genesteld zijn in een krokant schelpje van witte chocolade. Ik denk dat je wel kan raden dat dit heerlijk is !
Goh Els, dat is weer een schot in de roos, daar ben ik zeker van.
BeantwoordenVerwijderenDank je !!! xxx
Verwijderen
BeantwoordenVerwijderenTrès bon article, comme toujours. Il a le mérite de susciter le commentaire
voyance en ligne gratuite et rapide